שאלות ותשובות

מרכז בינינו מעמיד לרשות גולשי האתר מדור של שאלות ותשובות.

ניתן לשלוח אלינו שאלות באופן אנונימי ומומחי המרכז ישמחו להשיב. לשליחת שאלה לחצו כאן.

להלן מקבץ שאלות ותשובות שפורסמו:

 

תהליך אישי או זוגי?

אנחנו מבררים לגבי טיפול זוגי כי אנחנו חווים כל מיני קשיים בזוגיות לאחר לידת הבת שלנו. הבנתי שלצד טיפול זוגי המתקיים בנוכחות שני בני הזוג כמו שמוצע כאן באתר יש אפשרות של אימון זוגי כשרק בן זוג אחד משתתף בתהליך. אפשרות כזו ראיתי באתר הזה http://www.robi-steiner.co.il/relationship-coaching . יתכן שזה תהליך שיותר רלוונטי עבורנו כי בעלי פחות מתחבר לטיפול כזה שצריך להיחשף בו אבל מבחינתי זה משהו שאני מאוד מאמינה בו. האם ניתן לדעת האם היעילות של שני סוגי הטיפולים דומה או שחייבים ששני בני הזוג ישתתפו כדי שזה באמת יצליח?

 

תשובה:

היי יוספה, תודה על פנייתך. בעלך ואת אכן נמצאים בשלב חדש ומאתגר במערכת היחסים שלכם, לידת הילד הראשון. השינויים רבים ומעלים שאלות ונוצרים קונפליקטים שלא חוויתם בעבר, בהיותכם זוג נשוי ללא ילדים. יש מקרים בהם שני בני הזוג מחליטים לפנות לעזרה ומתגייסים לתהליך הטיפולי, ויש מקרים שרק בן זוג אחד מרגיש ורוצה לפנות לייעוץ או טיפול זוגי. בכל המקרים, הזוג עובר תהליך והשפעות הטיפול ניכרות בזוגיות ובמשפחה.
אשמח להרחיב ולפרט בפגישה איתך.
את מוזמנת לפנות אלינו "ביננו"
בהצלחה
עדי

 ——————————————————————————————————-

למי מיועד הטיפול הזוגי?

היי,
יש לי שאלה ביחס לטיפול זוגי. אשמח אם תוכלי להרחיב בעניין מי זקוק לטיפול כזה ואיך יודעים שכדאי לגשת.

המון תודה,
שלומית

 

תשובה:

היי שלומית,
הטיפול הזוגי מיועד לזוגות בשלבים שונים של זוגיות, החל מזוגות לא נשואים, דרך זוגות צעירים לקראת או מיד לאחר הצטרפות ילד למשפחה ועד לזוגות בנישואין ארוכים או שניים בכל שלב של הדרך.
הטיפול מיועד להתמודדות עם מגוון רב של התלבטויות וקשיים, החלטות לגבי מיסוד הקשר, התמודדות עם לידה, מתבגרים, פרשת דרכים בקשר, שיפור היחסים הזוגיים והתמודדויות רבות ושונות בהם פוגשים באופן טבעי כחלק מקשר זוגי.
יש כל מיני שאלות שעשויות לסייע בהחלטה לפנות לטיפול:
– האם אתם מרבים לריב?
– האם המריבות שלכם סובבות סביב נושאים מסוימים, ויש להן דפוס קבוע?
– האם אתם מרבים לשתוק ולא מנהלים תקשורת פתוחה סביב הקונפליקטים שלכם?
– האם קיים מאבק כוחות ביניכם?
– האם קיים ביחסיכם אלמנט של הענשה גלויה או סמויה?
– האם התגלתה בגידה ?
– האם אינכם חשים יותר הנאה או חברות זה בחברת זו?
– האם אתם חשים שהזוגיות או האהבה שלכם מתו?
– האם אנשים אחרים או עיסוקים אחרים חשובים לכם יותר מאשר בני הזוג שלכם?
מחקרים הראו כי ככל שבני זוג מקדימים לפנות לייעוץ מקצועי – כך גדלים סיכויי הצלחתם!

ביי,
עדי

 

 ——————————————————————————————————-

האם הטיפול הזוגי נערך ביחד או לחוד?

שלום רב,

זמן רב שאני מנסה לשכנע את בן בזוג שלי להעזר בייעוץ מקצועי לטובת הקשר שלנו.
שאלתי: האם יש טעם להתחיל טיפול לבד?

מודה על העזרה

 

תשובה:

שלום,
אכן סוגייה שעולה וחוזרת בקרב לא מעט בני זוג. רצוי מאד שבפגישה הראשונה יהיו נוכחים שני בני הזוג, מאחר ובפגישה זו נערכת ההיכרות הראשונית ונוצר "החוזה הטיפולי" בין הזוג והמטפל. יחד עם זאת, במצב בו אחד מבני הזוג מסרב להגיע, ניתן לקיים מפגש עם אחד מבני הזוג ולהנחותו לגבי האופן בו יוכל לנהוג על מנת לעודד את הצד השני להצטרף לתהליך.
במצבים בהם הצד השני אינו מוכן להצטרף ניתן לעבוד עם אחד מבני הזוג בגישה מערכתית/משפחתית ולסייע לזוג לבצע שינויים באמצעות עבודה עם צלע אחת בלבד של המשפחה.
לאחר פגישת ההכרות אליה הופיעו שני בני הזוג, יתכנו פגישות אישיות או זוגיות בהתאם לסוג הבעיה, דפוסי היחסים בין בני הזוג ושיקול הדעת של המטפל לגבי טובת התהליך הטיפולי.
במידה ואחד מבני הזוג אינו מעוניין להגיע לייעוץ, ניתן להתחיל את התהליך בלעדיו ולנסות לצרף אותו לטיפול בהמשך.
בכל מקרה, עדיף להגיע לייעוץ אפילו בנפרד – מאשר לא לקבל סיוע כלל!

להשתמע,
עדי

  ——————————————————————————————————-

האם הטיפול הזוגי יכול להזיק לקשר?

עדי שלום,
לאחרונה שקלתי לגשת עם בעלי לטיפול זוגי. אבל הוא טוען שטיפול כזה גם עלול להזיק ולהוביל לגירושין. מה דעתך בנושא?

תודה,
נעמה

 

תשובה:

שלום נעמה ותודה רבה על הפניה,
אכן זוגות רבים חוששים שדווקא הימצאותם בתהליך של טיפול זוגי עלולה לפרק את הקשר, בין אם בגלל הצפת הבעיות או בשל חשש מהמלצת המטפל על פרידה.
לגבי החשש הראשון: בעיות אינן נעלמות אם לא מדברים עליהן. בפועל הכעסים נאגרים, ומצטברים רגשות עוינים שטבעם להתפרץ בעיתוי לא מתאים. עדיף להציף את הקשיים והרגשות ולפתור את הקונפליקט באופן גלוי ואחראי.
לגבי החשש השני: אין זה מתפקידו של המטפל הזוגי להמליץ על פרידה. יועץ זוגי אחראי יפעל על מנת לעזור לבני הזוג להשיג את מטרתם בזוגיות – שיקום הקשר או פירוקו. לעיתים אין הסכמה בין בני הזוג לגבי המטרה. כך יתכן מצב בו אחד מבני הזוג רוצה לשקם את הזוגיות, ואילו השני מעוניין לצאת מהקשר. במקרה כזה, אין אפשרות, גם לא בטיפול זוגי, לגרום לבן הזוג הרוצה להיפרד, להישאר בזוגיות. בשביל להתחתן צריכים הסכמה ורצון של שני בני הזוג ואילו בשביל להיפרד מספיק אחד שאינו מעוניין בזוגיות.

ביי,
עדי

  ——————————————————————————————————-

מה קורה בפגישת הטיפול הזוגי הראשונה?

שלום עדי,
אשמח אם תוכלי לספר קצת על הפגישה הראשונה בטיפולים זוגיים.

תודה,
רונן

 

תשובה:

שלום רונן,
הפגישה הראשונה נועדה להציג אתכם בפני המטפל, ולאפשר לכם להתרשם מהמטפל. במהלך המפגש אתם אמורים להעלות את הנושאים בהם אתם רוצים לטפל, ולספר על המגבלות והיתרונות שיש לכם כזוג, וכל אחד בנפרד.

פגישה זו נועדה לתת גם לבני הזוג הזדמנות להתרשם מהמטפל, ולהחליט אם הם מוכנים להפקיד בידיו את האחריות לטיפול. האם הוא נראה להם מקצועי דיו, בעל ניסיון, בעל יכולת הקשבה והכלה, והאם יש בכלל "כימיה" איתו.

בברכה,
עדי

 

 ——————————————————————————————————-

כיצד נדע שהמטפל מתאים לנו?

איזה המלצות יש לכם ביחס לבחירת המטפל הנכון?

הילה

 

תשובה:

האמת, שאלה מורכבת,
קשה מאוד לדעת מראש איזה מטפל יתאים לכם. בדרך כלל גם לא תקבלו המלצות מחברים (למרות שיתכן והם מרוצים מאוד מהמטפל שלהם) מאחר ועדיין ישנה נטייה לא לחשוף את הפנייה לטיפול. בצר להם, מגיעים אנשים רבים למטפלים דרך דפי זהב או האינטרנט. וגם כאן – רב הבלבול: אפילו לאחר כמה שיחות טלפון עם מספר מטפלים, קשה לדעת במי לבחור… וגם המלצה מזוג אחד לא בהכרח תואמת את צרכים שלכם כזוג.
תנאי חשוב לבחירה הינו היותו של המטפל בעל נסיון והכשרה לעסוק בתחום. נסו להחליט כבר בשיחה הטלפונית האם הוא נשמע אדיב, סבלני ומקצועי. מטפל המבטיח לכם כבר בשלב זה שיוכל לפתור את בעייתכם במספר פגישות מוגדר מראש – אמור לעורר בכם ספקות לגבי אמינותו המקצועית.
מכיוון שבבחירת מטפל זוגי בלתי מוכר לכם קיים אלמנט של הימור, אני ממליצה מאוד לבוא לפגישה הראשונה מתוך הבנה שעדיין מתרחשת סוג של בחינה והערכה הדדיות: אתם תשאלו את עצמכם אם אתם יכולים לתת במטפל אמון שיוכל לפתור את בעיותיכם; המטפל הזוגי יבחן את עצמו בכנות אם הוא סבור שאכן יוכל לעזור לכם (או להפנותכם למישהו אחר, מומחה יותר בסוגיה הספציפית שהעליתם).
בכל מקרה, אני מציעה לא להישאר לאורך זמן בפגישות מהסיבות הלא נכונות כגון אי נעימות או החשש מתחילתו של תהליך חיפוש והיכרות עם מטפל חדש.

מקווה שעזרתי,
עדי

  ——————————————————————————————————-

כמה פגישות נדרשות במהלך הטיפול הזוגי?

שלום,
כמה פגישות נדרשות במהלך טיפול זוגי?

תודה,
הילה

 

תשובה:

שלום עדי,
תודה רבה ומקווה שתוכלי למצוא בפורום זה תשובות מועילות.
ביחס לשאלתך, בדרך כלל בני הזוג צריכים להיות מוכנים לתהליך של מספר חודשים, שכולל פגישות שבועיות בנות 50-60 דקות. אורכו של התהליך נובע מן הצורך בבנייה מחדש של האמון ההדדי, והצורך ביצירת שינוי רגשי אצל שני בני הזוג יאפשר לראות בזוגיות ככדאית ורצויה.
לפעמים, כאשר יש תנודות חריפות ברגשות של בני הזוג (לאחר גילוי בגידה למשל), מתעורר צורך להגדיל את תדירות המפגשים באופן זמני. לעומת זאת, לקראת סיום התהליך ניתן לצמצם את תדירות הפגישות.
קורה גם שזוג או אדם בודד מבקשים טיפול כדי לפתור בעיה נקודתית או כדי להסתייע בהכרעה בנוגע להחלטה חשובה. תהליך כזה יכול להסתיים בפגישה מיני-מרתונית אחת הנמשכת בדרך כלל כשעתיים עד שלוש שעות, או להיפרס לאורך מספר פגישות בנות שעה, לפי הצורך האפשרויות והגישה הטיפולית.

להשתמע,
עדי

  ——————————————————————————————————-

איך למעשה מסתיים תהליך הטיפול?

היי,
עניין ששאלתי את עצמי לא פעם – איך בעצם יודעים שהטיפול מסתיים?

בתודה מראש,
צביקי

 

תשובה:

הי צביקי ותודה על השאלה המצוינת,
מטרת התהליך הטיפולי היא ליצור בזוג או ביחיד עצמאות ובטחון שהוא, היא או הם יכולים להתמודד עם קונפליקטים ללא סיוע חיצוני. כאשר התהליך מתנהל כסדרו בני הזוג יכולים ליצור דיאלוג מפרה שמסייע להם לפתור קונפליקטים בעצמם, והם שבים לתת אמון זה בזו.
אז מתחיל תהליך של פרידה הדרגתית מתהליך הטיפול, ובו נבחנת העצמאות שלהם. בתחילה מדובר בפגישה אחת לשבועיים, ובאופן הדרגתי ובהתאם לתוצאות מעבר לפגישה אחת לחודש, או חודשיים, ולאחר מכן פרידה סופית.
במקרי חרום, כאשר עולה עניין שקשה לבני הזוג להתמודד איתו ללא סיוע, תמיד קיימת האפשרות ליצור קשר עם המטפל, ולהגיע לפגישה שמטרתה ללמוד להתגבר על הבעיה הנקודתית שבה הם מתקשים. זוגות ובודדים אמורים להמשיך ולראות במטפל/ת כתובת אליה ניתן לשוב, לפגישת "התרעננות": לעדכן, לספר ולהתייעץ.

עדי

 

 ——————————————————————————————————-

שאלה על ייעוץ תעסוקתי?

רציתי לשאול האם ייעוץ בתחום הקרירה יעזור לי למצוא עבודה?

בתודה, נעמה

 

תשובה:

הי נעמה,

ייעוץ בתחום תעסוקתי יכול לסייע בכל שלבי התהליך. החל משלב הגדרת העיסוק אליו אני שואף, המשך מאיתור אפיקי ומקורות מידע על משרות רלוונטיות, אודות העיסוק אליו אני שואף, המשך מאימון במיומניות לשיווק עצמי עם דגש על הצורה הנכונה בהצגת הכישורים המקצועיים והאישיים, בהתאם לגורמים השונים אליהם אני פונה (חברות השמה, חברים, מקום העבודה עצמו, ראיון מקצועי ראיון משאבי אנוש וכו').

יכולת השיווק העצמי, כבר באופן כתיבת קורות החיים, פניה / מענה לפניה טלפונית, התנהלות במסגרת הראיון המקצועי/משא"ב, הפניה לממליצים, וניהול מו"מ על תנאי ההעסקה מגדילים בצורה ניכרת את הסיכוי למצוא עבודה מתאימה בתנאים הולמים.

בתהליך הסדנא או האימון האישי בחיפוש ניתן דגש רב על כתיבה נכונה של קורות חיים, סימולציה של ראיונות עבודה, מציאת הדגשים חשובים בהצגה עצמית, ומידע איפה אפשר לחפש מקומות עבודה.

הסדנא והייעוץ האישי מומלצים ביותר והוכיחו את עצמם באחוזים גבוהים מאד של מציאת עבודה תוך תקופה קצרה לאחר סיום הסדנא או הייעוץ.

את מוזמנת לפנות – פרטים בדף "צרו עימנו קשר".

להשתמע,
עדי

  ——————————————————————————————————-

פסיכותרפיה גופנית?

הי ראיתי שאתם מציעים גם פסיכותרפיה גופנית.

מה בעצם ההבדל בין טיפול זוגי ומשפחתי רגיל לבין טיפול זוגי ומשפחתי בפסיכותרפיה גופנית?

 

תשובה:

הי שלומית,
בטיפול זוגי בפסיכותרפיה גופנית, ניתן דגש מיוחד על כל נושא קשרי גוף-נפש. במקביל לתהליך רגשי נפשי, יש התייחסות לגוף ולנשימה ולמה שקורה לבני הזוג ולמשפחה במצבי קונפליקט, כמו למשל – מיגרנות חריפות של אחד מבני הזוג או הילדים כאשר יש מתח בבית, שזה בעצם ביטוי פסיכוסומטי למצבי מתח.
בטיפול ישנה התייחסות עמוקה לנושא הגוף והנשימה בזוגיות ובמשפחה, תוך כדי אפשרות לעבודה בטכניקות של מדיטציה ודמיון מודרך, תנועה ומגע.

מקווה שעזרתי,
נשמח לכל שאלה!

עדי

 

 ——————————————————————————————————-

מה הופך את מרכז בינינו לאטרקטיבי במיוחד?

שלום רב,
ברכות על האתר המושקע!
אם תוכלו לחדד בבקשה מה הערך המוסף של מרכז "בינינו"?

 

תשובה:

רונן תודה על שאלתך,
מטופלי בינינו זוכים ליהנות הן מקשת רחבה של שירותי טיפול ברמה גבוהה והן ממחירים הוגנים הלוקחים בחשבון את יכולתם הכלכלית. בנוסף על כך, הפריסה הרחבה של השלוחות השונות הופכת את אפשרויות הסיוע של בינינו לנוחות ולנגישות.

עדי

  ——————————————————————————————————-

מה ההבדל בין אימון זוגי וטיפול זוגי?

שלום עדי,
יש לי התלבטות אם להיעזר בקואצ'ר לשיפור הזוגיות או שעדיף טיפול.
אשמח לשמוע את דעתך בנושא.

בתודה,
הילה

 

תשובה:

שלום הילה,
טיפול זוגי ואימון זוגי הינם למעשה אותו סוג של תהליך שמטרתו להתמודד עם קשיים בזוגיות. ניתן להבדיל בין השניים על ידי הגדרתו של הטיפול זוגי כשיטת פסיכותרפיה ממושכת יותר, הנכנסת למימדים עמוקים יותר של הזוגיות ושל האישיות וההיסטוריה האישית של כל אחד מבני הזוג. לעומתו האימון הזוגי מאופיין על ידי התמקדות ב"כאן ועכשיו", בהגדרת מטרות לעתיד ובבחירת הכלים והדרכים להשגתם.

הגישה של בינינו בטיפול הזוגי הינה גישה פעילה ומובנית, בעלת מסגרת ברורה של ציפיות ומטרות. מעבר לפגישה הראשונה, בה ישנה לגיטימציה להחצנת הכעסים והצפת הבעיות ביחסים, אנו מנווטים את הפגישות הרחק מההאשמות, לעבר יכולת להפוך את הטענה לבקשה ואת הבקורת לאמפתיה שיובילו לפתרון ולשינוי המיוחלים.

המטרה היא שבסופו של התהליך, בני הזוג יקבלו תובנות חדשות על דפוסי הקשר הבעייתיים ביניהם, על הקשר בין הקונפליקטים לבין דפוסי התנהגות הקשורים בעברו של כל אחד מבני הזוג, וכלים להתמודד ולפתור אותם באופן עצמאי ולאורך זמן.

תודה ולהשתמע,
עדי

צרו עימנו קשר

צרו עימנו קשר ונחזור אליכם בהקדם.
גישור ולימודים: 054-2428088, גישור ותיאום הורי 054-4956773, לימודים והדרכה: 054-4768892
דוא"ל: [email protected]
או באמצעות מילוי הטופס הבא:

    שדות חובה למילוי: *